Gear & Gadgets

Dee over de Fitbit Alta

The Walking Hater :P…

De mensen die mij goed kennen, hebben mij de afgelopen periode één voor één de volgende  vraag gesteld: “Dee, waarom loop jij zoveel? >_<. Je loopt zelfs naar je werk?” Confession: ik had een hekel aan lopen. Appie op de hoek (5 min lopen), dan neem ik nog de fiets. Erg hè.. I know.

Maar daar is verandering in gekomen, sinds ik een Fitbit heb. Mijn broer Greg, mijn zus en mijn zwager hebben al een tijdje een Fitbit. Toen zij bleven praten over de stappen de zij zetten en challenges die zij onderling hadden, kon ik natuurlijk niet achter blijven. Always in for a challenge :D.

Life with the Fitbit…

Sinds een half jaar heb ik mijn Fitbit Alta dagelijks om. Tijdens mijn werk zijn sieraden niet toegestaan, maar in mijn doktersjas of broekzak doet hij het ook prima. Fitbit Alta kan ook als bracelet gedragen worden, door de verschillende mogelijkheden in de verwisselbare bandjes. Je haalt het meeste uit je Fitbit door hem 24-7 te dragen. Tijdens een work-out maak ik hem vaak vast aan mijn schoenveters, zodat mijn polsen vrij zijn. Ook draag ik hem als ik slaap.

Fitbit Funky Functions: 

Stappenteller: zo lang je je Fitbit bij je draagt, wordt je every move geregistreerd. De arm- of been bewegingen die je maakt tijdens het lopen worden geteld en kun je aflezen op de display of gesynchroniseerde Fitbit App. Je kunt instellen dat je minstens 250 stappen per uur wilt zetten. Word dit niet behaald, dan krijg je 10 minuten voordat het uur om is een vibratie signaal om toch de 250 stappen te halen. Talking about FitnessMotivation?!

Kilometerteller: door de globale lengte van je stappen op te slaan op de App, kun je bijhouden hoeveel kilometer je aflegt.

Calorieënteller: zowel in rust (slaap) als tijdens een activiteit worden de verbrande calorieën geregisseerd.

Slaapregistratie: door de Fitbit tijdens het slapen te dragen, wordt door middel van onrustige armbewegingen vastgesteld hoe vaak je slaap onderbroken wordt. Deze onrust en de momenten dat je echt wakker bent, wordt van je slaaptijd afgehaald. Hierdoor krijg je een werkelijke slaapduur registratie. Ook dient de FitBit als een wekker. In plaats van geluid, krijg je trillingen via je pols.

Challenge:

  • Je kunt jezelf uitdagen. Zo heb ik ingesteld dat ik per dag minstens 10.000 stappen moet zetten. Om dit te halen, neem ik vaker de trap en loop ik nu naar de appie of mijn werk. De dagen dat ik train is het Easy Peasy :p. Maar op werkdagen, is het nog niet zo makkelijk om je doel te behalen.
  • Ken je anderen met een Fitbit? Met de Work-Week-Hustle en Weekend-Warrior Challenge kun je elkaar proberen te verslaan door de meeste stappen te zetten.

Motivator: Zowel de Fitbit App als de Fitbit zelf motiveren je om je doelen te halen. Als je bijna je doel behaald, geeft het je nog een extra motivatie tekstje op je horloge of app. Ook als ik weer eens ingehaald wordt door Greg krijg ik daar een bericht van. Extra trigger om meer te stappen te zetten (snel naar de gym te gaan of een blokje om te lopen…  alles om je grote broer te verslaan :p).

FitBit… FitLife

De FitBit heeft mij er van bewust gemaakt hoe weinig ik loop als ik werk en hoe onrustig ik over het algemeen slaap. Ik mag dan wel 3 dagen in de week in de Gym te vinden zijn, maar een FitLife zou geen FitLife zijn, als je er niet wat meer mee bezig bent dan enkel in de gym. Ook ga ik nu vaker op tijd slapen en omdat ik merkte dat ik de minimale 6 uur niet haalde.