Gear & Gadgets

Fitness en workout apps voor fitties

Zin om wat nieuws te proberen? Download een fitness of workout app voor je smartphone! Ze schieten als paddenstoelen uit de grond, dus wij hebben er alvast een paar voor je geselecteerd om uit te proberen. We hebben vooral gekeken naar gebruiksvriendelijkheid en diversiteit.

Of je nu een goedkoop SIM only abonnement hebt of een abonnement hebt afgesloten om die nieuwe iPhone te bekostigen: deze apps zijn stuk voor stuk gratis en super handig! Ik maakte onderscheid tussen fitness/workout apps en health apps. Vandaag heb ik het alleen over de fitness en workout apps. Het moment dat ik dacht “Hey laat ik fitness apps testen!” Realiseerde ik me dat er in veel gyms een “NO-PHONE” sign hangt. Beetje tegenstrijdig… maar dat gaat natuurlijk alleen over het niet-bellen. 

Anyways 🙂

Ik heb een paar apps getest om te kijken welke het beste bij mij past.

Jefit Workout JEFIT Workout app
Loop jij nog door de gym met een uitgeprint schema? Niet doen. Gebruik een mobiele app om je sets en herhalingen bij te houden. Met de Jefit Workout app heb je alles in huis om je eigen workouts te creëren en af te strepen terwijl je bezig bent. De handige kalender helpt je bovendien met je planning. Wanneer is het een trainingsdag en wanneer had ik ook alweer rust? Jefit Workout is niet super rijk aan opties, maar qua efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid is de app de ideale workout buddy. Klinkt goed toch?

Maar tegenwoordig is het hebben van een app voor alleen een smartphone niet genoeg.  Komende jaren staat in het teken van wearables. Wearables? Ja, smartwatches etc. Een van de eisen die ik zelf stel aan een app is, kan het communiceren met mijn smartwatch? Helaas laat Jefit hier kansen liggen. De app kan niet communiceren met je Samsung gear of Apple Watch.

Voor iOS en Android

 

The Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout 7 Min workout

Met The Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout App heb je elke dag tijd voor een intensieve en snelle training. Je hebt alleen een stoel nodig en 7 minuten van je kostbare tijd. Omdat wij allemaal weten dat je ook een warming up en cooling down nodig hebt, moet je er nog wel een paar minuutjes bij rekenen. Denk aan oefeningen zoals jumping jacks, wall chair, high-knee running in place, crunches, plank en triceps dips met een stoel. De app sleept je door elke oefening en is geschikt voor elk niveau. Er is geen reden om deze applicatie niet te downloaden.

Johnson & Johnson heeft een app enkel voor de Apple Watch. 

Voor iOS en Android

 

7 Minute Workout: Fit Go Edition Go fit active
Een andere verstandige keuze is de 7 Minute Workout: Fit Go Editions. Dezelfde formule als de Johnson & Johnson app, maar dan met een geanimeerde twist. Het oog wil ook wat: je krijgt er een 3D workout buddy bij die je coacht en met je meedoet. De basis is gratis, uitbreidingen kosten een paar euro per package.

Alleen voor iOS 

 

SworkitSworkit fitness app
Na #werkit hebben we nu ook Sworkit! Creëer je eigen gerichte workout routines met deze geniale app. Geef aan wat je goals zijn (bijv. kracht opbouwen of cardio) en Sworkit bouwt een schema voor je. Elke training is anders, dus je raakt niet snel verveeld. Het enige wat jij moet doen is het schema volgen en 200% geven!

Voor iOS en Android

 

MyFitnessPalMy Fitness pall
Waarschijnlijk ken je deze app, maar we willen hem toch graag noemen. Vul je macro’s in en houd dagelijks bij wat je calorie-inname precies is. Met de handige barcode scanner kun je bovendien producten scannen, dat gaat nog sneller dan de producten handmatig in de voedingtracker invullen. Voor fitties die graag bijhouden wat ze op dagelijkse basis verbranden in de gym én binnenkrijgen uit de keuken. MyFitnessPal is beschikbaar op iOS, Andriod en Windows.

Voor iOS en Android

Wat is jouw favoriete workout app? Deel deze met ons!