Gear & GadgetsRecepten

Infruition – Fruitwater

Je ziet ze tegenwoordig overal! Als het je collega niet is met een waterfles, dan is het wel je buurman die in de plaats van de fles cola een waterfles met citroen en munt op tafel heeft staan. Tegenwoordig heb je zelfs watertankjes voor op tafel of de bar, waarbij je fruitwater kan aftappen. Super voor bij de jaarlijkse buurt-bbq!

infruition3

Natuurlijk heb ik de waterfles, ook wel genaamd Infruition van www.superlunch.nl uitgeprobeerd. In de afschroefbare infuser kun je het fruit doen, dat smaak geeft aan het water waar je de fles mee vult. De fles heeft een inhoud van 700 ml. Door de siliconen binnenzijde van de deksel lekt de fles niet.

Maar wat is het doel van water?

 1. Oplossen van voedingsstoffen.
 2. Transsport van voeding- en afvalstoffen.
 3. Lichaamstemperatuur regelen.

Daily water dosis…

 1. Een volwassenen verliest per dag zo’n 2-3 liter water (urine, transpiratie en opname door lichaamscellen). Dit is natuurlijk meer tijdens een intensieve work-out. Daarom is het belangrijk dat je per dag probeert zo’n 2 liter water te drinken.
 2. Je kunt beter kleine hoeveelheden water gedurende de dag drinken, dan in een keer een grote hoeveelheid. Als je wacht tot je dorst krijgt, is het meestal een signaal dat je lichaam te weinig vocht heeft.

Wat is de meerwaarde van infused water?

Door het smaakje en het feit dat het er gewoon lekker uitziet, kan je je water-intake verhogen. Je pakt sneller een fles water met vers fruit, dan een bekertje water dat op je bureau staat.

 1. Water met citroen: stimuleert je spijsvertering en vetverbranding. Daarnaast zorgt het voor een stralende en gezonde huid. Ook is het goed voor je algemene gezondheid. Het zorgt namelijk voor het verminderen van brandend maagzuur, obstipatie en een hoge bloedruk. Kleine kanttekening: drink niet te veel, want voor je tandglazuur is het iets minder gunstig ;).
 2. Water met  gember: positief effect op je spijsvertering. Ook helpt het bij griep, keelpijn en misselijkheid om de klachten te verzachten.
 3. Water met munt: natuurlijk heeft ook water met munt een goed effect op je spijsvertering. Het kalmeert maagkrampen. Munt heeft ook een anti-bacteriële en anti-ontstekende werking. Zo dood het de bacteriën in je mond en voorkomt het tandbederf.

infruition2

10 Infused recipes:

 1. Citroen, munt en komkommer
 2. Citroen met aardbeien
 3. Gember, citroen en sinaasappel
 4. Aardbeien, frambozen en blauwe bessen
 5. Ananas, munt en komkommer
 6. Watermeloen met munt
 7. Kiwi, ananas en passievrucht
 8. Frambozen en citroen
 9. Aardbeien, meloen en frambozen
 10. Bramen en blauwe bessen