Gear & Gadgets

Nike Sale! Review: Free 4.0

Fitbabes opgelet! Ook bij Nike is het Sale de komende dagen.

Deze Free 4.0 is maar liefst voor 30% afgeprijsd (van 130 naar 91 euro). Hou de store en de site in de gaten voor de super sale dat binnenkort zal gaan starten, met kortingen van 50%. Don’t miss out!

Free 4.0: Ik was al fan van de free 5.0, maar ook deze zijn weer goddelijk. Ze hebben een goede demping, waardoor ze ideaal zijn als hardloopschoenen. Deze versie is iets lager dan de 5.0.

Flyknit: wordt voort uit inspiratie door hardlopers die naar schoenen verlangden die als het ware onzichtbaar zijn en voelen als een sok, maar toch de juiste demping en stevigheid geeft. Nou, het is Nike zeker gelukt, wat dat betreft. Ook heeft de Flyknit een ventilerend effect.

Bewegingsvrijheid: Je kunt je voet elke kant op bewegen, net alsof je sokken aan hebt. Dit komt door de combinatie van de flexgroeven in de zool en de Flyknit aan de bovenkant. Hierdoor kun je ze ook makkelijk meenemen in je sporttas. Sommige schoenen zijn stug en hard, waardoor ze meer ruimte in beslag nemen.

Ondersteuning: het bovenwerk biedt een aansluitende, ondersteunende pasvorm. Flywire is geïntegreerd met de veters voor extra ondersteuning en een flexibele pasvormDe veters lopen asymmetrisch, waardoor er minder veterdruk is.

Voor mensen met enkelproblematiek of die ondersteuning nodig hebben bij de enkel, zijn deze schoenen mogelijk wat minder geschikt. Ze vallen wat lager en de Flyknit geeft door zijn vrijheid, minder stevigheid rondom de enkel.

Door de goede demping, kun je wel verschil voelen bij knieklachten. De schokken worden goed weggevangen door de zool, waardoor deze minder naar je knie uitstralen.