Challenges

Behind the scenes: Fotoshoot Jeroen de Beer en Dee

Op 1 februari werd Dee 27 jaar (whoop whoop) en haar uitdaging was om voor haar 27ste verjaardag ripped te zijn. Niet alleen voor ProveFIT bedacht ze deze challenge, maar ook voor een fotoshoot dat ze had gepland met Jeroen de Beer. Awesome guy! Wie kent deze fotograaf in de fitness en bodybuilding wereld nu niet?!

Location: AXIS Tilburg

Heeft Dee het gehaald? Ja zeker. Ik kan toch wel zeggen dat my lill sister het voor elkaar heeft gekregen om ripped te zijn voor haar 27ste en een dag voor haar verjaardag heeft Jeroen de Beer dat mogen vastleggen. Wij gingen in onze hometown Tilburg naar de gym Axis. Een gym waar veel bodybuilders uit de regio trainen. De gym staat bekend om een goede persoonlijke begeleiding en  sfeer. Het mooie van deze gym vind ik dat het rauwe van fitness echt te zien is. Apparaten die waarschijnlijk meer dan 100.000 sets hebben gehad. Barbells die meer gesquat en gebankdrukt zijn dan al de sets die je gedaan hebt en nog in je leven gaat doen. Je weet wel.. ik bedoel echt echt echt gebruikt.

Anyways… 

Op een regenachtige zondagmiddag (zoals 80% van zondagmiddagen in Nederland) arriveerde wij bij Axis. Bij binnenkomst werden we ontvangen door the-man-with-the-beard (Jeroen) en zijn vriendin Hannah in de kantine van de gym. Terwijl de laatste gymrats de gym verlieten, hadden Jeroen en Dee straks de hele gym om foto’s te maken.

 

Wie is jeroen?

Jeroen de Beer, al een paar jaar een zeer gepassioneerde fotograaf. Pas in maart 2015 registreerde hij zich bij de kvk als fotograaf. Maar omdat hij zijn studie psychologie wilde afronden, kon hij in juli 2015 echt van start en kon zichzelf echt fotograaf noemen. Hij is toen steeds meer fitness en bodybuilding gaan fotograferen en nu doet hij eigenlijk niets anders meer. Het mooie vind ik van Jeroen is dat hij zijn naam verbindt aan elke klant en foto. Met andere woorden, hij zal nooit een slechte of onbewerkte foto publiceren (mits dat het doel is). Hij zal altijd de tijd nemen om het beste te maken van een shoot. En dat kan ik beamen…. Zo waren we snel al zo’n 2 uur bezig en verloor hij zijn focus en energie niet! Heerlijke vibe om mee te werken als je het mij vraagt.Jeroen de Beer bodybuilding en fitness fotograaf | ProveFIT

Back To the Scene

 

Lichten? Check! Camera? Check! aaaaaaaand Flex!

Dee deed inspiratie op op instagram bij de fitnessmodellen zoals Michelle Lewin. Goed voorbereid gingen zij en Jeroen te werk, terwijl ik op de achtergrond probeerde niet in de weg te staan. En alles probeer mee te krijgen en te assisteren waar nodig. De poses waren al bedacht, dus we konden snel van het ene apparaat naar het ander.

Greg Behind the scenes | ProveFIT

 

Wat ik heel bijzonder vond was de samenwerking. Jeroen traint zelf al ruim acht jaar waardoor hij zowel voor als achter de camera goede instructies kon geven voor het nodige resultaat. (OOO ja, deze man geeft ook clinics over voeding en fitness op de Universiteit van Tilburg). Hij weet wat doet en wat hij moet zeggen maar ook om aan te geven hoe je de spieren beter zichtbaar krijgt.

 

Jeroen de Beer, Dee en Greg

Dee heeft hard gewerkt aan haar rug en abs en het resultaat was echt goed te zien!

Raising the bar and chains… dropping Dee

Zeer bepalend voor de foto’s is de sfeer tijdens de shoot. Hangt er een ontspannen sfeer is dat meteen in alles te zien. Natuurlijk is zo’n dag zwaar… Maar gewichten zijn zwaarder. 🙂 Het moment van de dag was toch dat we Dee even nog aan het werk zette, door haar barbellsquats met 40kilo te laten doen… en kettingen aan beide zijdes van ieder 20kg. Dat moet te doen zijn (dacht ik). De barbell met gewichten waren klaargezet in het rek. Dee kruipt eronder, gaat staan… hmm.. dit gaat nog goed. Totdat ze naar beneden moest. ASS TO THE GRASS DEE! En begint te piepen alsof er lucht uit een klein gaatje van een ballon ontsnapt. En roept; “ik houd het niet meer”. Zo sterk als superwoman-Dee is barbellsquat met gewichten en ketting is toch haar kryptonite (je weet wel de enige materie waarmee je superman kan verslaan). Ik nam de barbell van haar over en ze viel al lachend neer op de grond. Dee en ik zijn besties. We dagen elkaar uit, we steunen elkaar, helpen elkaar…. maar we lachen elkaar nog vaker uit. Omdat het altijd een groot fiasco is als wij iets gaan doen. En het mooie is, ook dat wist Jeroen vast te leggen. Hij ziet ook momenten dat ook buiten de ideeen die mooi zijn om vast te leggen. En daar is toch meer dan alleen een fotograaf voor nodig om dat te zien.Dee & Greg | ProveFIT

Tja.. Nu wil ik het ook!

I was impressed! En ook een beetje geïntimideerd… mijn kleine zusje showing serious muscles en Jeroen die het goed heeft kunnen vastleggen.

Aan het eind van dag kijk je terug. Dit wil ik ook. Wat wil ik precies bereiken? Big muscles are nice. Maar voor basketball moet je sterk, fast en lean zijn. Een challenge? Yep. De challenge ga ik deze week nog even helemaal uitdenken. Om het goed meetbaar te maken.  En plan dan ook een shoot met Jeroen.

De foto’s van de shoot met Dee zijn binnen en komen deze week online.

 

Nog even in het kort een dag met Jeroen de Beer DE bodybuilder en fitness fotograaf.

  • Mooie en professionele foto’s
  • Een leuke en ontspannen sfeer tijdens de shoot
  • Heeft kennis van zijn vak en fitness

Hij heeft het ra-zend-druk dus als je interesse hebt, neem snel contact met hem op!

Jeroen de Beer en Dee | ProveFIT

Nieuwsgierig hoe de foto’s zijn geworden? Houd ProveFIT in de gaten!