ChallengesFitness

Fitness Photoshoot with Jeroen de Beer

Do I like to challenge myself… Damn right I do!

In augustus heb ik een fitness fotoshoot gedaan, waarvoor ik mezelf de laatste paar weken op een streng dieet heb gezet. Ik was erg tevreden met het resultaat, maar toch vond ik dat het beter kon.

Vooral toen ik het portfolio van Jeroen de Beer zag, zijn site en instagram (@jeroendebeerfotografie). Ik moest en zou een fotoshoot met deze Hero doen. Maar…. het moest het natuurlijk wel waard zijn.

jbf2

Before the photoshoot

Ik had allerlei ideeën en voornemens hoe ik het ging aanpakken. Te starten met het minderen van mijn suikers (waaronder melkproducten), geen snacks, gevolgd door een groene groentedieet. Gelijk vanaf de eerste week merkte ik dat dat niet haalbaar was. Ik voelde me erg leeg, had te weinig energie om nog te trainen en kon me moeilijk concentreren. Ik ben gewend om dagelijks te ontbijten met cruesli en gewend om fruit te eten. Hier haal ik veel energie uit. Met een drukke baan heb ik deze energie hard nodig. Een fan van eiwitrepen ben ik niet. Het eten van fruit en melkproducten heb ik dus niet veranderd. Wel heb ik voornamelijk groene groenten met vlees, kip of vis gegeten. De echte snacks en lekkernij heb ik zoveel mogelijk achterwegen gelaten. Af en toe een stukje Tony moet kunnen ;).

jbf1

Work-out

Voor mijn vorige shoot heb ik getraind als een malle. Ik stond 5 dagen in de week in de gym, waarbij elke dag een andere spiergroep. Nu heb ik 3 dagen in de week getraind, waarbij ik elke training een full body work-out was. Hierbij legde ik wel een focus op bepaalde spiergroepen door wat extra oefeningen te doen. Daarnaast werd ik door de full body work-outs ook meer bewust van het feit dat je tijdens het trainen van de ene spiergroep in een keer andere groepen kan meenemen als je erg gecontroleerd en gefocussed traint.

Voorbeeld: bicep curl, net een beetje door je knieën buigen waarbij je het voelt in je bilspieren, gelijk je buik aanspannen, en je traint ook je abs.

jbf5

 

The day off the photoshoot

Op de dag dat je een fotoshoot hebt, moet je erg letten op je eten en hoeveelheid vocht. Dat merkte ik bij de laatste shoot heel goed. Ik had die dag in de ochtend getraind, weinig gegeten en gedronken. Het was toen hartje zomer, waarbij je merkt dat je toch veel vocht gaat vasthouden. Dat zie ik ook op mijn foto’s. In die ochtend was ik droger dan die middag wanneer de shoot plaatsvond.

Nu lag mijn vetpercentage al wat lager. In de ochtend heb ik 1 uur een fullbody work-out gedaan. Daarna heb ik 2 uur van te voren iets luchtigs gegeten en gedronken. Vlak voor de shoot enkel nog een halve banaan, omdat een energie boost te krijgen en daar moest ik het mee doen.

jbf4

The Shoot!

De dag van de fotoshoot was een dag voor mijn verjaardag. Ik had al massa’s Koekela taart (Epic Rotterdams begrip) ingeslagen, waar ik helaas alleen naar kon kijken. Daarnaast had me lieve broer Greg een red velvet cake voor me klaarstaan… #cravings!

De shoot vond plaats in Axis in Tilburg (my home town). We werden ontvangen doen Jeroen en zijn vriendin Hannah. Met z’n vieren hebben we ontzettend gelachen en creëerde het een top sfeer.

Jeroen weet als de beste je in de juiste poses te krijgen, zodat je spieren goed tot uiting komen. Het zegt ook wel veel als een fotograaf nog geen jaar geleden is begonnen met zijn eigen bedrijf en hij nu al volgeboekt zit tot aan de zomer. And I must say… hij heeft me erg uitgedaagd om het uiterste uit mijn foto’s te halen, waardoor ik met 80 kilo in me nek eventjes moest squaten. Natuurlijk deden we deze pose als laatst, waarbij de kracht in mijn lichaam al erg schaars begon te worden. Maar met hulp van mijn superbroer is het gelukt. De 5 seconden dat ik deze pose (zie onderstaande foto) volhield heeft wel gezorgd voor een goede foto :D.

jbf6

Mijn overwinning

Ik heb mezelf uitgedaagd omdat ik trainen als mijn ontspanning, hobby en als een challenge zie. Je kunt zoveel bereiken, zolang je maar dedicated bent. En als je een doel voor ogen hebt, gaat dat een stuk makkelijker. Ik ben nu 27, en natuurlijk van plan lang door te gaan met mijn fitlife. Maar je weet niet hoelang je lichaam nog in een bepaalde shape blijft. Daarnaast motiveer ik graag anderen om me heen door te laten zien dat een fitlife niet onmogelijk is en dat je best trots mag zijn op je lichaam… welke shape het ook heeft. Love your body and it will love you 😉 

jbf3
Ik ben bijvoorbeeld erg trots op me rug. Die zie ik natuurlijk zelf bijna niet, dus deze foto was voor mij een echte verrassing. Hard work pays off 😉