Provefit

Brain Training!

We’re back…!

Yes fitties, we zijn terug van weggeweest. Via Instagram en Facebook en kreeg ik regelmatig de vraag waar onze blogs blijven. Sorry for that, ProveFit had some serious business going on.

Zoals de meesten van jullie weten, ben ik naast a gymrat ook arts. Om te precies te zijn, ben ik nu aan het specialiseren. Dit gaat gepaard met eens per jaar hard-core examens naast een 50-60 urige werkweek. Dit betekent dus ook, dat je daardoor soms andere dingen opzij moet zetten om je doelen te bereiken.

 

Brain Training >_<

braintraining4De afgelopen periode had ik de challenge om 2 boeken van ongeveer 400 bladzijden (per boek) in mijn hoofd te stampen. Mijn hersenen hebben overuren gedraaid! #BrainTraining.

Toch ben ik niet gestopt met mijn fit and health lifestyle. De gym was voor mij een heerlijk moment om mijn boeken even te ontvluchten. Doordeweeks ging ik na mijn werk en het studeren rond 9 uur/half 10 in de avond naar de gym tot sluitingstijd. In het weekend ging ik om 8 uur ’s ochtends lopend naar de markt (20 min heen en 20 min terug) for some fresh fruities. Daarna opende ik de gym at 9 en trainde tot 11 uur, zodat ik de rest van de dag weer in de boeken kon duiken. Zo haalde ik toch mijn 3x per week trainen.

 

My not so healthy confessions…

Studeren gaat bij mij gepaard met veel eten. Heel veel eten. En dan voornamelijk zoete dingen :P. En aangezien chocoladepepernoten mijn grootste verslaving zijn, naast the regular chocolate, zijn er weer heel wat kilo’s doorheen gegaan. Daarnaast kan ik gerust een zak snoep van de Jamin wegwerken en als het even mee zit ook een zak paprika chips… (je weet wel, die met die ribbeltjes :p… yummy !). Een mooie bijkomstigheid is dat mijn hersenen veel energie verbruiken, waardoor ik tijdens het studeren met zoveel lekkers niet aankom. Of het is de stress die ervoor zorgt dat alles er weer afvliegt…

 

What keeps me going… braintraining2

Regelmatig als ik bekenden tegenkom, krijg ik te horen: “Dee, door jouw posts op Facebook en Instagram voel ik me schuldig. Als ik thuiskom van werk, kan ik het niet opbrengen om nog te gaan sporten.” Let’s make something clear: mijn posts zijn niet bedoeld om mensen een schuldgevoel te geven. Alles behalve. Sporten is voor mij gewoon een must. Ik ben zo opgevoed: eten, drinken, slapen, studeren, sporten.. Ik weet niet beter. Als ik een week niet heb gesport, voelt het alsof ik een week niet heb gegeten. (Yes, zo erg is het :p). Daarnaast ben ik op mijn best als body and mind in balans zijn. Door te studeren zit je veel meer stil dan je gewend bent (ik althans). Na uren nerden, schreeuwt mijn lichaam om beweging. Doet jouw lichaam dat niet, dan ben je misschien al in balans? At the end off the day it’s all about, that you have to be proud of who you are ;)…