Special guest

Welcome fitfoodie Maurits Schotel

Al sinds jongs af aan heb ik twee grote passies… Sporten en eten. Toen ik in 2009 begon met mijn studie geneeskunde raakte ik alleen nog maar meer gefascineerd over hoe ons lichaam voedingsstoffen verwerkt en ook hoe het op bepaalde voeding reageert. Al vanaf mijn negende is mijn grote passie tennis geweest. Ik stond dagelijks 3 a 4 uur tegen dat gele balletje te meppen en vroeg altijd het uiterste van mezelf. Na veel rugproblemen te hebben gehad heb ik helaas deze sport vaarwel moeten zeggen. Echter begon ik de dagelijkse inspanning te missen. Net toen ik wilde beginnen met sporten werd ik ernstig ziek. Na enige tijd niks gedaan te hebben en groen licht te hebben gekregen van mijn artsen besloot ik om het roer volledig om te gooien. Ik wilde een zo fit mogelijk lichaam. Dit wilde ik bereiken met mijn kennis over voeding en het belang van sporten.

mau3

Ook met de coschappen in het vizier had ik mezelf als doel gegeven om met een zo fit mogelijk lijf aan mijn coschappen te beginnen. Hierdoor ben ik in de fitnesswereld terecht gekomen. Ik ga 3 tot 5 keer per week sporten. Hierbij doe ik 1 a 2 keer in de week bodypump en de rest los in de zaal. Daarnaast loop ik 2-3 keer per week hard. Ik vind het heerlijk om elke keer mijn grens op te zoeken en mezelf echt uit te dagen om steeds het maximale te leveren. Dit brengt mij rust en geeft mij de kracht om vol in het leven te vliegen.

Ik zag mijn lichaam gaandeweg veranderen en sterker worden wat mij een onwijs goed gevoel gaf. Echter, had ik het onwijs moeilijk om die heerlijke zoete dingen te laten liggen. Want geloof mij… een grotere zoetekauw bestaat er gewoon niet dan yours truly. Mijn andere passie is namelijk koken en bakken. Ik hou ervan om elke dag vers voor mezelf te koken. Niks uit pakjes. En laten we maar zwijgen over mijn sinner sundays. Gelukkig heb ik een grote vriendengroep die ik kan verblijden met al die zoetigheid. Door mijn studie en interesse in gezonde voeding, probeer ik altijd nieuwe manieren te vinden om recepten een gezonde twist te geven of gewoon zelf aan de slag te gaan en iets te bedenken.mau1

A fit life starts with good food and a clear mind. Obstakels hoeven je niet te stoppen. Als je ergens tegenaan loopt, loop er niet van weg en geef niet op. Zoek een manier om het te trotseren en spring er vol overheen. Grenzen bestaan niet, het zijn enkel limieten die steeds verder en verder worden opgeschoven.