Provefit

Voor jou Pa

Dad | ProveFIT

We hebben ons even terug moeten trekken door een moeilijke periode. De man die het voor ons mogelijk heeft gemaakt dat wij (Dee & Greg) sportfanaten werden, heeft de strijd tegen leverkanker niet kunnen winnen.

Greg

Pa, weet je nog dat ik op moest voor mn zwemdiploma en ik kwam maar niet thuis omdat ik te druk was met buiten spelen? Man, je was boos! We waren te laat maar ik haalde mijn diploma toch ;-). Sinds dien ben ik altijd optijd geweest als je me naar een training moest brengen. Elke zaterdag ochtend naar judo, Was leuk voor een jaar of 2. Maar toch toen ik de kans kreeg om te basketballen veranderde alles. Twee keer in de week naar trainingen en in het weekend nog een wedstrijd. Stond ik daar 12-jarig mannetje met grote schoenen en in een tenue dat mij droeg ipv andersom. Je stond er te kijken. Thank you!.. Het stopte niet. De zondagen kwam erbij doordat ik in meerdere teams speelde en weer maakte je het mogelijk. Ook toen ik ouder werd. Als we een walk-over hadden.. “Dat waren zwakke broeders waar je tegen moest he!?” En niet te vergeten, de massages bij blessures. Pijnlijk, maar elke keer stond ik veel eerder op t veld dan de fysio het voorspelde.

dad | ProveFIT

Je leerde om goed op mn lichaam te passen. Aangezien ik redelijk reckless-kamikaze was, I had to learn the hard way.

Ook bij mn studie advies waren jij en ma on-point. Ik had de CIOS of welke opleiding niet nodig om gek te worden van sport. Sterker nog, als ik geen IT had gedaan had ik nooit deze website van ProveFIT kunnen maken. Mooi is dat, zelfs nu moet ik nog gelijk geven ;-). 

 Rust zacht Pa & Watch over us…

 

Dee

Man, o, Man wat was ik een daddy’s girl. Ik kreeg mijn vader zelfs zo ver dat hij stad en land afreisde om naar mijn danswedstrijden te komen kijken, België, Duitsland etc. Deze wedstrijden duurden vaak hele dagen en weekenden. But yet, there u were.

Van jongs af aan werden wij opgevoed met het feit dat je studie en sport erg belangrijk zijn. Helaas werd me moeder hier een beetje de dupe van, want huishoudelijke taken en leren koken is aan ons voorbij gegaan (sorry ma !). We hadden allemaal ons eigen sportschema. Tot de dag van vandaag hebben we die nog steeds. Nu weten we niet beter dan dat het een onderdeel van ons leven is en niet meer zonder kunnen.

Dad | Provefit

Of mijn vader zelf een sporter was? Hij noemde zijn buik altijd een one-pack. Zijn garage bestond uit een verzameling van oude tel-sell artikelen en wat dumbells. Stiekem deed hij toch het een en ander om in shape te blijven. Drie weken geleden had hij een goede dag tijdens zijn ziek-zijn en zei: ik voel me stukken beter en denk dat ik morgen een eindje ga wandelen. Natuurlijk wist ik dat dat niet meer ging, maar hem dat te horen zeggen deed me al goed.

Lieve Pa, sinds mei hebben wij als gezin gestreden tegen deze vreselijke ziekte. Af en toe een lolletje moest er van af kunnen… remember our fathersday-flexing ;). ProveFIT (06-04-2015) stond nog in de kinderschoenen toen jij ziek werd. Wij hebben juist hierdoor de wilskracht gevonden om als broer en zus dit door te zetten… Jou nog een reden te geven om trots op jouw kinderen te mogen zijn. Dear Dad, we will Prove you, you can stay Proud.Dad | ProveFIT

R.I.P. Daddy 26-04-1956  ~  06-10-2015