Banana Oat Bullets

Banana Oat Bullets
Recept Afdrukken
Dit is een mijn een van mijn favoriete ‘go-to’ receptjes als ik snel iets in mekaar wil flansen als ik zin heb in iets lekkers, maar mezelf niet wil overgeven aan die eeuwige honger naar DE zoete zonde genaamd chocolade ;-). Ze zijn ook ideaal wanneer je ‘on the go’ bent! Gooi er drie in je tas en je hebt een ideaal tussendoortje. Door de havermout en de banaan geven deze kogels je snel en langdurig energie om nog even door te gaan. Je kan er natuurlijk ook van genieten wanneer je een zware work-out hebt gehad of als je een flink stuk hebt gerend. Je kan ze eigenlijk altijd eten… Geniet ervan! Benodigdheden: - Garde - Vork - Keukenmachine - Oven met bakplaat en bakpapier - Kom en spatel
Porties Prep Tijd
12 stuks 5-10 min
Kook Tijd
15 min
Porties Prep Tijd
12 stuks 5-10 min
Kook Tijd
15 min
Banana Oat Bullets
Recept Afdrukken
Dit is een mijn een van mijn favoriete ‘go-to’ receptjes als ik snel iets in mekaar wil flansen als ik zin heb in iets lekkers, maar mezelf niet wil overgeven aan die eeuwige honger naar DE zoete zonde genaamd chocolade ;-). Ze zijn ook ideaal wanneer je ‘on the go’ bent! Gooi er drie in je tas en je hebt een ideaal tussendoortje. Door de havermout en de banaan geven deze kogels je snel en langdurig energie om nog even door te gaan. Je kan er natuurlijk ook van genieten wanneer je een zware work-out hebt gehad of als je een flink stuk hebt gerend. Je kan ze eigenlijk altijd eten… Geniet ervan! Benodigdheden: - Garde - Vork - Keukenmachine - Oven met bakplaat en bakpapier - Kom en spatel
Porties Prep Tijd
12 stuks 5-10 min
Kook Tijd
15 min
Porties Prep Tijd
12 stuks 5-10 min
Kook Tijd
15 min
Ingrediënten
Porties: stuks
Instructies
  1. Splits het ei en doe de eiwit in een kom. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden hete lucht.
  2. Klop het eiwit met de hand met een garde tot het wit en schuimig is (dus GEEN stijve pieken) dit duurt ongeveer 2 minuten.
  3. Doe er de banaan bij en prak deze met een vork. Meng het mengsel dan met de vork door mekaar zodat je structuur van een dikke vanillesaus krijgt met stukjes banaan erdoor.
  4. Maal met de keukenmachine de noten tot kleine stukjes (mocht je geen keukenmachine hebben kan dit ook fijngehakt worden met een keukenmes).
  5. Voeg de havermout, de kruiden, het zout, de honing en vanille extract toe en meng dit door elkaar.
  6. Roer de noten door je mengsel.
  7. Doe telkens 1 grote eetlepel van het mengsel in je hand en rol hier balletjes van.
  8. Doe alle balletjes op een bakplaat en schuif deze de voorverwarmde oven in. Bak ze in 15 minuten goudbruin.
  9. Haal de kogels uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen. In een luchtdichte doos blijven ze 5 dagen goed!
Notities

Noot: Je kan er mee variëren door er cacaopoeder bij te doen (ik raad aan om dan 1 theelepel erbij te doen en dan de koekkruiden weg te laten) of cranberries is ook erg lekker.

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe