Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,5 uur 2x25 minuten wachten
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,5 uur 2x25 minuten wachten
Bloemkoolpizza
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,5 uur 2x25 minuten wachten
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,5 uur 2x25 minuten wachten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool zo klein mogelijk. Verkruimel eventueel verder met je vingers. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel de bloemkoolkruimels over de bakplaat. Bak de kruimels 30 minuten.
  2. Haal de kruimels uit de oven en laat even afkoelen op de bakplaat. Meng intussen 2 eieren, pizzakruiden en een handje geraspte kaas in een kom. Als de bloemkool genoeg is afgekoeld doe je de kruimels in een schone theedoek. Knijp de kruimels uit boven de gootsteen, zodat al het vocht eruit komt. Als er geen vocht meer uit de kruimel komt doe je ze bij het eimengsel. Meng de bloemkool en het eimengsel door elkaar en verspreid het over de bakplaat. Bak de pizzabodem 30 minuten op 180 graden. De bodem hoort dan een beetje knapperig te zijn, is dit niet zo, bak de bodem dan iets langer.
  3. Haal de bodem uit de oven en beleg deze zoals je een normale pizza ook zou beleggen. Ik heb gekozen voor tomatenpuree, champignons, uitjes, rauwe ham en kaas, maar spreek vooral je eigen creativiteit aan en laat ons weten wat je favoriete beleg is! Als je de pizza hebt belegd, bak de pizza dan nog 20 minuten, daarna is ie ready to serve! Eet smakelijk!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe