Broccoli Muffins

Broccoli Muffins
Recept Afdrukken
Dit recept is perfect om van tevoren te maken en te eten als lunch of snelle snack tussendoor. Je zit er lang vol van en je krijgt veel goede voedingsstoffen binnen; echt een succesrecept!
Porties Prep Tijd
6 muffins 20 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
6 muffins 20 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Broccoli Muffins
Recept Afdrukken
Dit recept is perfect om van tevoren te maken en te eten als lunch of snelle snack tussendoor. Je zit er lang vol van en je krijgt veel goede voedingsstoffen binnen; echt een succesrecept!
Porties Prep Tijd
6 muffins 20 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
6 muffins 20 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Porties: muffins
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de muffinvormpjes klaar. Ik gebruik hier een siliconenvorm voor, met papieren vormpjes is het lastig werken in dit recept.
  2. Was de quinoa met koud water en kook het daarna in 200 ml water. Eventueel kun je een bouillionblok toevoegen voor extra smaak.
  3. Als de quinoa gaar is meng je het met een ei, het boekweitmeel, de Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak.
  4. Maak een taartbodem van de quinoa-mix in iedere muffinvorm. Zorg dat de mix ook goed langs de randen omhoog komt, zodat het straks de groentemix kan houden. Bak de bodems 5 minuten.
  5. Bak intussen de broccoli goudbruin. Voeg na een paar minuten de mais toe en laat deze meewarmen.
  6. Klop de overige eieren met zout en peper. Voeg de in stukjes gesneden (blauwe) kaas hier aan toe. Roer de broccoli en mais erdoorheen zodra de broccoli gaar is. Vul de muffinvormen met dit mengsel en bak nog 10 minuten in de oven.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe