Winterse Eierkoeken

Winterse Eierkoeken
Recept Afdrukken
Wie kent dat niet. Na een lekkere work out en de hele dag goed op je voeding gelet te hebben krijg je opeens een craving. Je hebt gewoon zin in wat lekkers. Is het nu koek, chips of chocolade je lichaam vraagt erom. Doordat ik altijd een enorme craving heb naar zoetigheid (echte foodie hier) ben ik gaan experimenteren in de keuken met allerlei recepten en haal ik mijn inspiratie ook uit mijn omgeving. Zo ook deze heerlijke eierkoeken. Ze hebben een lekker winters karakter door de koekkruiden. Er wordt geen vetstof in gebruikt, minimaal suiker en veel eiwit. Ideaal tussendoortje voor een fitte levenstijl. Benodigdheden: - handmixer of garde - oven met bakplaat en bakpapier - kom en spatel
Porties Prep Tijd
6 stuks 10 min
Kook Tijd
15 min
Porties Prep Tijd
6 stuks 10 min
Kook Tijd
15 min
Winterse Eierkoeken
Recept Afdrukken
Wie kent dat niet. Na een lekkere work out en de hele dag goed op je voeding gelet te hebben krijg je opeens een craving. Je hebt gewoon zin in wat lekkers. Is het nu koek, chips of chocolade je lichaam vraagt erom. Doordat ik altijd een enorme craving heb naar zoetigheid (echte foodie hier) ben ik gaan experimenteren in de keuken met allerlei recepten en haal ik mijn inspiratie ook uit mijn omgeving. Zo ook deze heerlijke eierkoeken. Ze hebben een lekker winters karakter door de koekkruiden. Er wordt geen vetstof in gebruikt, minimaal suiker en veel eiwit. Ideaal tussendoortje voor een fitte levenstijl. Benodigdheden: - handmixer of garde - oven met bakplaat en bakpapier - kom en spatel
Porties Prep Tijd
6 stuks 10 min
Kook Tijd
15 min
Porties Prep Tijd
6 stuks 10 min
Kook Tijd
15 min
Ingrediënten
Porties: stuks
Instructies
  1. Zet alles eerst klaar. Belangrijk is dat je al je ingredienten op kamertemperatuur zijn, dus ook je eieren! Zet de oven aan op 180graden (hete lucht) en leg een vel bakpapier op je bakplaat van je oven.
  2. Splits de eiwitten van de eigelen (eigelen heb je verder niet meer nodig, maar kan je misschien wel weer voor iets anders gebruiken. Je kan ze bewaren in een ziplock zakje in de koelkast tot 2 dagen na gebruik). Rasp de schil van de citroen en zet dit apart.
  3. Klop de eiwitten stijf in een kom (niet te klein want ze verdubbelen minstens in volume) totdat ze stijve pieken vormen en dat ze zo stijf zijn dat wanneer je de kom op zijn kop houdt, de stijve pieken niet uit de kom vallen.
  4. Voeg hier dan de koekkruiden, het zout, het bakpoeder, de honing en het vanille extract.
  5. Klop het mengsel voorzichtig door mekaar zodat de luchtigheid behouden blijft
  6. Voeg dan de gemalen amandelen toe en vouw dit voorzichtig door je beslag. Klopt dit niet te wild erdoorheen want dan verliest je eierkoek zijn luchtige karakter.
  7. Neem dan telkens een grote eetlepel van het beslag en leg dit op een bakplaat met het bakpapier
  8. Bak de eierkoeken in 15 min af (houdt ze in de gaten de ene oven is sneller dan de ander). Haal ze voorzichtig van het bakpapier en laat ze volledig afkoelen op een rooster. Geniet van deze heerlijke koeken met een bijvoorbeeld een kop thee!
  9. Enjoy de winterse eierkoeken 🙂
Notities

(Let op! De fles vodka die je tussen de ingredienten ziet staan is mijn zelf gemaakte vanille extract. De vanille essence die je in de supermarkt koopt zit geen echte vanille in, maar vanilline en chemische stof die smaakt en ruikt zoals vanille. Het is heel makkelijk om zelf te maken door een fles goedkope vodka van 1L te kopen en daar 20-30 vanillestokjes bij toe te voegen die je hebt opengesneden en dit 2 maanden op een donkere plek laat staan. Schud wel elke dag even flink met de fles. Je kan er steeds opnieuw een gebruikt vanillestokje in stoppen en het steeds aanvullen met vodka). De alcohol wordt tijdens het bakproces verdampt dus proef je niet in je baksel en je wordt er ook niet drunken van. Je hoeft voor vanille extract geen dure remium vanille stokjes te kopen, de B kwaliteit is voldoende (die kan je op Ebay vinden)

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe