Supplementen

After the FitDetox Tea

FitDetox Tea in the bag | ProveFITVijf weken geleden begon ik met een try-out van de FitDetox Tea voor 14 dagen. Uiteindelijk ben ik daar een weekje later fulltime mee begonnen. Echter leek het alsof ik de verkeerde inhoud had gekregen, waardoor ik er maar liefst 4,5 week mee heb kunnen doen :D!

Ik was nieuwsgierig of FitDetox Tea naast gewichtsvermindering ook andere effecten zou kunnen hebben.

Foodcravings

In de ochtend ontbijt ik rond half 8 met cruesli en magere yoghurt of een smoothie met yoghurt en banaan. Als tussendoortje eet ik een reep van zonatura of ontbijtkoekreep. Hier heb ik, bewonderenswaardig, genoeg aan tot 12.30 – 13.00 uur. Voor de thee had ik om 9 uur mijn tussendoortje al op, wat dus meer een soort verlenging van mijn ontbijt was. Tijdens de lunch ging ik dan snoepen, naast de lunch die ik had meegenomen.

Opgeblazen gevoel 

je vergeet soms (met name in de avond) wel eens de thee te drinken. Dit merkte ik gelijk. Met name in de ochtend waren me darmen confused, waardoor je je dag niet helemaal lekker begint. In de loop van de vier weken voelde ik me veel rustiger, en kreeg steeds meer energie.

Metabolisme

ik heb me niet strikt gehouden aan het eetschema dat op de site van FitDetox Tea staat. Dit vanwege het feit dat afvallen niet mijn insteek was om de thee te gebruiken. Overigens ben ik wel 3 kilo afgevallen in deze weken. Het viel me pas op de dat de thee veel effect had op je metabolisme toen mijn collega zei: “Jij eet echt alles, maar waar laat je het? Volgens mij draait jouw stofwisseling overuren.” Vanaf dat moment ging ik er op letten. Mijn doktersjas zat inderdaad wat groter en paste ik ineens ook een XS, mijn riem kwam gaatjes te kort, en dat terwijl ik ook af en toe wat snoepte. Voor degene, waarvoor het erg van belang is: de thee zorgt voor een constante ritme van de stoelgang. Mocht je dus daar problemen mee hebben (via de huisarts Movicolon, Lactulose, Metamucil of andere laxantia krijgen, dan wel homeopathische middelen gebruiken), dan is dit wellicht het proberen waar. Door de cleanse tea die je drinkt voor het slapen gaan, zorgt ervoor dat je in de ochtend de dag als het ware “clean begint” ;). Ook merk je op de dagen dat je wat minder gezond eet, het sneller je lichaam verlaat. Normaliter zou ik dan een opgeblazen gevoel krijgen. Cheaten is dus geen straf meer :P.FitDetox Tea unpack | ProveFIT

Het dieet

omdat ik merkte dat mijn kleding wat ruimer ging zitten, heb ik er voor gekozen mijn dieet niet te veel te veranderen:

  • Ontbijt: Cruesli 4 noten met magere yoghurt of smoothie met magere yohgurt, bananen en rode vruchten.
  • Lunch: warme maaltijd rijst met kip, rijst met bonen, pasta of meergranen pancakes met rode vruchten (jammie).
  • Avond: yoghurt/kwart met fruit, meergranen pancakes met rode vruchten, kleine hoeveelheid warme maaltijd.
  • Tussendoor: zonature reep, ontbijtkoekreep. En ja! Af en toe een chocolade pepernoot, kon ook ik niet weerstaan.

Wellicht zou ik in gewicht meer afvallen als ik me had gehouden aan het voedingsschema dat op de site van FitDetox Tea staat. Aangezien moederlief, mij meerdere malen er op attendeerde dat ik te dun werd, heb ik dit maar achterwege gelaten.

Sport

Tijdens deze periode heb ik 2 keer per week getraind. Dit was voornamelijk krachttrainingen met 15 minuten cardio als warming up.

Hoe voel ik me nu: ik zit lekker in me vel. De thee heb ik nu 4 dagen geleden voor het laatst gedronken en blijf met hetzelfde voelen. Daarnaast mis ik de thee wel. Het is namelijk ook best goed te drinken en ruikt een beetje naar anijs. Het was even mijn zen-momentje met me thee… kermit de kikker style.

  • Lengte: 175 cm
  • Gewicht: 65.5 kg (was 68.2)
  • Vetpercentage: 21.2% ( was 24,34)
  • Taille omvang: 67 cm (was 71)
  • Heup omvang: 97 cm (101)

Op de foto’s is er geringe verandering te zien. Ik merk aan mezelf vooral dat het kleine beetje vet bij me buik en billen/heupen minder is, waardoor mijn kleding ruimer zit.

FitDetox Tea After | ProveFIT  FitDetox Tea After Dee | ProveFIT