Supplementen

Fitmiss Supplementen

De afgelopen 2 maanden heb ik wat supplementen van het merk Fitmiss gebruikt. Ik was erg benieuwd wat ze voor mij konden doen and if I would finally stick to one. Ik merk vaak dat mensen snel geneigd zijn om te switchen van merk of soort supplementen (ik ook). Ik zeg maar altijd: You don’t know which cake you like, if you don’t taste them all ­čśë

De producten van Fitmiss zijn te verkrijgen via Bodyengymshop.nl. Zelf heb ik de Cleanse, BCAA en Delight geprobeerd.

fitmiss2

Cleanse

Dit is een kuur van een maand, waarbij je voor het slapen 2 capsules inneemt. De Cleanse zorgt ervoor dat je lichaam overtollige afvalstoffen uitscheidt. Het zou je organen ondersteunen, waardoor je minder last hebt van een opgeblazen gevoel en meer energie ervaart.

Naar de exacte werking van de Cleanse ben ook ik benieuwd. Het zou meerdere orgaansystemen aanpakken, maar er wordt niet duidelijk vermeld op wat voor manier.

Mijn ervaring: de Cleanse heb ik heel de maand januari ingenomen. Er zitten 60 capsules in. Het zorgde er bij mij voor dat ik vrijwel nooit een opgeblazen gevoel had. Ik ben in deze periode blijven eten wat ik normaal eet en daarbij wel te letten op snacks. Ik merkte dat het vet rondom mn buik afnam, waardoor ik een constante abs definitie bleef houden, zonder extreem te sporten of op mn voeding te letten. Je kent het wel dat je in de avond je abs kwijt bent na een goede maaltijd… Dit gebeurde niet tijdens deze kuur. Dit kwam heel goed uit tijdens mijn Ripped before 27 fitness Photoshoot. Wel heeft de Cleanse veel effect op je darmen. Je stoelgang wordt bevorderd, maar soms kunnen je darmen wat onrustig voelen.┬áHet is daarom belangrijk voldoende te drinken bij het gebruiken van deze capsules.

BCAA

BCAA staat voor Branched-Chain Amino Acids, oftewel vertakte keten aminozuren. Deze aminozuren binden gemakkelijker aan enzymen, waardoor ze sneller in energie worden omgezet.

De BCAA aminozuren zijn opgebouwd uit Leucine, Isoleucine en Valine. Deze aminozuren zitten ook in eieren, zuivelproducten, vlees en bonen. Ze zijn duidelijk aanwezig in de spieren. Tijdens inspanning worden deze aminozuren door spiercellen snel omgezet in energie.

Als supplement worden de aminozuren vrij snel opgenomen, dus ideaal als toevoeging tijdens het trainen, wanneer je spieren het het hardst kunnen gebruiken. Je spierafbraak zou hiermee gereduceerd worden. De spieren herstellen sneller na een training.

Mijn ervaring: tijdens het trainen merkte ik zekere boost en betere uithoudingsvermogen bij het gebruik van BCAA in tegenstelling tot water of een gewone sportdranken. Op dagen dat ik het onbewust niet heb gebruikt, merk ik dat ik korter en minder zwaar trainde. Daarnaast heeft het een lekkere smaak en is niet te zoet en geeft geen vreemde nasmaak (wat mijn ervaring is bij andere supplementen die ik heb uitgeprobeerd).

fitmiss3

Delight

Ik heb meerdere eiwitshakes geprobeerd. Over het algemeen zijn ze naar mijn mening erg vergelijkbaar. Het liefst gebruik ik melk in plaats van water. Helaas is ook dit voor mij een shake waarbij ik last krijg van mijn darmen, waardoor ik er vrij snel mee ben gestopt. Hierbij maakt het niet uit of ik het met water of melk aanleng.

Conclusie… eiwitshakes passen niet in mijn Fitmiss lifestyle.

 

Er zijn meerdere supplementen van Fitmiss die ik niet heb uitgeprobeerd, maar tot nu toe ben ik zeer te spreken over de producten. De BCAA blijf ik zeker gebruiken. De Cleanse is een aanrader, als je in een
korte tijd wilt detoxen (en dus afvallen).


Strong is the new Sexy